In 1999 werd een oude coöperatieve wijnmakerij in Carcastillo gerestaureerd, om er de Azul y Garanza Bodegas in onder te brengen. Een ambitieus project van 3 Spaanse wijnliefhebbers.
De voormalige wijnmakerij werd gebouwd in de jaren veertig van de vorige eeuw, maar werd in de jaren tachtig gesloten. Het gebouw heeft lange, smalle cementtanks met kleine afmetingen, ideaal voor zachte en delicate fermentaties, zoals infusies, die zich vertalen in vriendelijkere en elegantere wijnen. En het hebben van een groot aantal kleine tanks in plaats van een paar grote, stelt hun in staat om de druiven te scheiden op basis van variëteit en afkomst en op die manier de hoogste kwaliteit most te bekomen.Er werd een nieuw magazijn toegevoegd aan de wijnmakerij en een gebouw met een ruim en comfortabel proeflokaal, plus een tuin en een terras, waar ze de wijnen kunnen voorstellen aan klanten en vrienden, met alle comfort van thuis. Het project omvat eveneens een grote ondergrondse kelderruimte voor vaten, zodat de wijnen op natuurlijke wijze in alle rust kunnen rijpen onder ideale klimatologische omstandigheden.
De wijngaarden liggen op enkele kilometers van de woestijn, in de Pre-Pyreneeën van Navarra. De prachtige oude garnacha-wijnstokken, die bijna in het wild groeien temidden van het bos en de biodiversiteit, liggen verspreid over verschillende geïsoleerde en zeer kleine percelen, die meer dan 100 jaar oud zijn. De wijngaarden worden volledig biodynamisch bewerkt met veel respect voor de natuur en het behoud van biodiversiteit en dat proef je ook in hun wijnen, die zich onderscheiden door kracht en expressie en een heel eigen identiteit hebben.
"Voor ons is het vergroten van de biodiversiteit in de wijngaard de natuurlijke en logische manier om de druiventeelt en de landbouw in het algemeen op te zetten. Onze wijnen kunnen alleen authentiek zijn door de natuur vrij te laten handelen; ons project heeft alleen zin als het op die manier werkt”
Bezoek het domein: Azul y Garanza