In 2000 besluiten António Ribeiro en zijn vrouw Sara Dionísio hun stedelijke levensstijl en vaste job in Lissabon in te ruilen voor een familie-avontuur gewijd aan duurzame wijnbouw en authentieke wijnbereidingen.
Mouraz, gelegen in het hart van de regio Dão, is de geboorteplaats van António, waar zijn familie al vele generaties lang op een holistische en ecologische manier wijngaarden bewerkt. Dit is ook een plaats waar het landschap en het terroir wordt gevormd door de mensen en de geografie, oude en nieuwe wijngaarden die naast de pijnbomen, eiken, kastanjebomen en kurkbomen in een wild bos staan. Deze diversiteit openbaart zich in de persoonlijkheid en de complexiteit van de CASA de MOURAZ-wijnen, en weerspiegelt hun liefde voor deze plek.
De boerderij is verspreid over verschillende percelen met diverse bodems (graniet en klei) en hoogtes variërend van 140 tot 400 meter. De belangrijkste inheemse druivensoorten zijn touriga nacional, tinta roriz, alfrocheiro, jaen, baga en água-santa voor de rode wijnen en malvasia-fina, bical, cerceal, encruzado en alvarinho voor de witten. Alle wijngaarden die deel uitmaken van CASA de MOURAZ hebben in 1997 het Ecocertificaat gekregen en in 2006 heeft men zich volledig toegelegd op Biodynamische preparaten en methoden.
“onze wijnen maken zichzelf en zijn een weerspiegeling van de druiven en de manier waarop ze worden geteeld. Elke oogst vertelt een ander verhaal, hoofdstukken die spreken over wijnstokken, druiven, bodem, verschillende landschappen, klimaat, mannen en vrouwen, en de vele andere elementen die het verhaal samenstellen” - Antonio Ribeiro
Bezoek het domein: Casa de Mouraz