DiT Celler

DiT Celler is een project van Dani Sánchez en Toni Coca. Beide vrienden zaten reeds lange tijd in het wijnvak. Dani startte zo’n 15 jaar geleden met Azul y Garanza in Navarra en Toni begon met Coca i Fitò in Montsant. Ze zijn dé pioniers van de organic wines in de Montsant DO en in de Terra Alta DO. 

De wijngaarden van DiT Celler bestaan voornamelijk uit garnatxa en samsó, variërend van 20 tot 75 jaar oud, groeiend op een hoogte van 400 - 600 meter tussen de dorpen Capçanes en Tivissa. De percelen zijn omringd door bossen, olijfbomen en amandelbomen en zitten vol met biodiversiteit. De bodem is een kalkhoudend en wordt "pinyolenc" genoemd omdat de kleine stenen lijken op olijfpitten. De Marinada, een koude wind die 's middags vanuit de Middellandse Zee naar de hooglanden waait, zorgt voor veel verkoeling en geeft de wijnen een mooie fraîcheur. De wijnen van DiT Celler zijn bio gecertificeerd. 

Bezoek het domein: DiT Celler



 

Filters
Geen producten gevonden...