Nyakas

Een kleine nederzetting aan de voet van de Nyakas Hill, die de eenvoudige naam 'Tök' draagt (wat in het Hongaars 'pompoen' betekent), geeft de Nyakas-kelder een thuis. Ze houden zich voornamelijk bezig met het maken van frisse, minerale witte wijnen, rijk aan geurige essences en smaken, gemaakt van autochtone rassen en internationale variëteiten.

Hongarije heeft officieel 22 wijngebieden en daardoor een bijna eindeloze verscheidenheid aan wijnen. Van de elegante rode wijnen uit het noorden van het land, Eger, tot wijnen uit de streek van Villany, het meest zuidelijke en warmste wijngebied van Hongarije. Van de bekende zoete en droge tokaji aszu wijnen, tot minder gekende maar zeker te ontdekken gebieden zoals Pannonhalm, Somlo in de buurt van het Balatonmeer, Buda niet ver van Boedapest of Szekszard.

Bezoek het domein: Nyakas

 

Nyakas

 

Filters
Geen producten gevonden...