Dit is het verhaal van Armando, Tiziano, Paolo en Massimo Castagnedi: vier broers en hun grote passie die is ontstaan tussen de wijngaarden van hun vader in San Zeno di Colognola ai Colli, in Valpolicella waar de meest beroemde Veronese wijnen worden gemaakt: Amarone, Valpolicella en Soave.
In 1989 namen de broers de gedurfde en weldoordachte beslissing om een eigendom te kopen in de Monti Garbi, langs de zachte heuvels van de Illasi- en Mezzanedalen, waar het klimaat mild is en geniet van alle voordelen van het Gardameer. Hiermee legden ze de basis voor wat nu een wereldwijd bekend landbouwbedrijf is geworden, de producent van uitstekende wijnen, met meer dan honderd hectare wijngaarden en een ultramoderne wijnmakerij.
De filosofie van Tenuta Sant'Antonio is om wijnen te produceren met een eigen karakter, gericht op een meer natuurlijke productie, hieruit is het Télos-project ontstaan, waarbij er weinig of geen gebruik gemaakt wordt van sulfieten. De organische en chemische bemesting (mest en meststoffen) is vervangen door het gebruik van plantaardige compost, verkregen uit de vergisting van twijgen en takken, micro-organismen en huishoudelijk nat afval. Men gebruikt enkel geselecteerde gisten die rechtstreeks worden verkregen uit druiven van de eigen productie. Kortom, een ecologisch verantwoorde werkwijze die wordt doorgetrokken in heel het wijnproces van druif tot fles.
Bezoek het domein: Tenuta Sant'Antonio